Een zakelijke Facebook pagina aanmaken - AXOI

Een zakelijke Facebook pagina aanmaken

Als bedrijf kun je facebook zakelijk inzetten om je online zichtbaarheid te vergroten. Het aanmaken van een zakelijke facebook pagina is simpel en eenvoudig. Hieronder staat een (6) stappenplan waarmee je snel een zakelijke pagina aan kunt maken voor je bedrijf. Het is een vereiste om eerst een persoonlijke pagina aan te maken voordat je een zakelijke pagina aan kunt maken. Velen zien dit als een nadeel, maar door je vrienden toe te voegen aan je persoonlijke account kun je eenvoudig en snel de eerste likes voor je pagina binnen halen. Dit doe je uiteraard nadat je zakelijke Facebook pagina klaar is!

Stap 1 – Maak een persoonlijke Facebook pagina aan

Begin met het aanmaken van een persoonlijke pagina (dat kun je hier doen). Vul je gegevens in en klik op registreren. Vervolgens kom je op je persoonlijke Facebook pagina uit. Vanuit hier gaan we een zakelijke pagina aanmaken.

zakelijke-facebook-pagina-aanmaken-stappenplan

Stap 2 – Het aanmaken van de zakelijke facebook pagina

Klik bovenaan in de blauwe menubalk op het pijltje:

tips-zakelijke-facebook-pagina-aanmaken-2014

 En klik vervolgens op ‘Pagina maken':

zakelijke-facebook-pagina-maken

Of ga rechtstreeks via deze link naar het startpunt voor het aanmaken van een zakelijke facebook pagina.

Stap 3 – Kies een geschikt pagina type

zakelijke-facebook-pagina-aanmaken

Je kunt kiezen uit 6 soorten pagina types. Voor je bedrijf kies je uit:

• Lokaal bedrijf of locale plaats, óf
• Bedrijf, organisatie of instelling

Kies voor de optie ‘Lokaal bedrijf of lokale plaats’ als mensen je bedrijf kunnen bezoeken en je openingstijden hanteert. Dit is vaak het geval wanneer je een winkel of restaurant hebt.

Kies voor de optie “Bedrijf, organisatie of instelling’ als je een virtueel bedrijf hebt (webshop) of als mensen een afspraak maken voordat ze bij je langskomen. Openingstijden zijn hier vaak niet van belang.

Je kunt de categorie eventueel later nog aanpassen, ook wanneer je pagina al klaar is. Ga hiervoor naar > Pagina bewerken > Pagina-informatie bijwerken > Categorie >> bewerken.

Stap 4 – Kies een categorie en bedrijfsnaam

Kies uit het dropdown menu een categorie dat het beste bij je bedrijf past.

zakelijke-facebook-pagina-aanmaken-stappenplan

En vul vervolgens je bedrijfsnaam in:

facebook-pagina-aanmaken-bedrijf

Houd je bedrijfsnaam kort & krachtig. Wil je gaan adverteren op facebook? Gebruik dan maximaal 25 karakters voor je bedrijfsnaam. De bedrijfsnaam kun je eventueel later nog aanpassen, maar dit is alleen mogelijk tot 200 pagina likes/fans.

Gefeliciteerd! Je bent klaar en kunt beginnen met het inrichten van je zakelijke facebook pagina.

Stap 5 – Inrichten van je zakelijke facebook pagina

Zorg ervoor dat je bedrijfspagina herkenbaar is en in lijn met de huisstijl van je bedrijf. Upload een herkenbare profielfoto en omslagfoto (bekijk hier de maten). Gebruik je meerdere social media kanalen? Zorg dan voor een overeenkomstige uitstraling. Voeg vervolgens je bedrijfsinformatie toe. Klik hiervoor op het tekstkader of op de knop ‘Pagina bewerken’ op de pagina. Vermeld in de korte beschrijving ook je website url! Veel bedrijven ‘vergeten’ dit, terwijl dit juist meer bezoekers naar je website kan opleveren!

Stap 6 – Zorg voor een eigen facebook url

Om je facebook pagina te bezoeken krijg je in eerste instantie een lange, onhandige url. Om je facebook pagina te promoten (bijvoorbeeld in je nieuwsbrief) is het beter om een eigen url aan te maken. Om je eigen url in te stellen klik je op ‘Info’ en dan op ‘Pagina-informatie’. Bij het kopje ‘Facebook-webadres’ klik je op bewerken om je pagina-url te wijzigen.

Nog één laatste opmerking:
Je zakelijke facebook pagina wordt gekoppeld aan je persoonlijke pagina. Standaard is je persoonlijke pagina ‘actief’ maar als je vanuit je zakelijke pagina wilt reageren op berichten dan dien je om te schakelen naar je zakelijke pagina. Dit kun je doen door boven in de blauwe balk op het pijltje te klikken. Vervolgens kun je je zakelijke pagina aanklikken. Op deze manier kun je eenvoudig switchen tussen privé en zakelijke pagina.

 

Stel je vraag via WhatsApp

Telefonisch contact? Bel nu 023 – 8 4444 04